A Jesús, te l'han presentat mai?

Si algú ens digués: "Avui et presentaré la persona més important del món", segur que tots ens prepararíem molt bé per rebre-la. Ens vestiríem decentment, voldríem acollir-la bé, ens proposaríem escolar-la amb atenció. Què ens diria la persona més important del món?

Per molts la persona més important del món és Jesús, que arriba a les nostres vides mitjançant algun anunci d'alguna persona propera. Mitjançant algun revés sofert. Mitjançant la lectura d'algun escrit. Mitjançant el motiu pel qual tal persona estima d'una manera més autèntica els altres.

És Jesús la persona més decisiva del món perquè transforma les nostres, a voltes viciades, en saba nova. Ens convertim en persones diferents, som capaços de viure uns valors més autèntics.

Jesús no només és una persona humana, és Déu mateix que s'ha volgut fer amic nostre i proper per tal d'encomanar-nos els valors perdurables, les benaurances... Per això espera tant de nosaltres. Vol que lluitem d'una manera heroica per tal que vencent-nos a nosaltres mateixos, estimem autènticament els germans i, en especial, els més necessitats.

No serveixen de res les paraules, serveix la nostra actitud i el nostre amor. Som pecadors, és cert, però malgrat tot, Jesús segueix confiant en nosaltres per fer una cosa única: encomanar l'amor que no s'acaba. En aquest Advent tenim noves possibilitats de fer-ho. Cada dia podem gaudir d'una petita conversió per ser una mica més semblants en sentiments a Jesús.

És important confiar en Maria i en el seu exemple humil i preciós d'amor a Jesús, d'amor fidel a Jesús. Nosaltres podem demanar ajuda. Sabem que sols no podem fer res, però en el món som un equip de 7.000 milions de persones que necessitem estimar-nos cada dia una miqueta més.