Mans Unides celebrà una jornada de convivència a Solsona



El dissabte 12 de novembre de 2011 Mans Unides, delegació del bisbat de Solsona, va viure una jornada de convivència intensa i positiva al Seminari de la capital de la diòcesi.

M. Aurora Aubach, acompanyada de la seva junta, va iniciar la jornada amb una pregària d'una missionera i va explicar com anava el progrés als projectes concrets previstos per aquest any. Amb satisfacció i gràcies al bon treball realitzat, ja s'ha aconseguit més del 90% dels diners i amb l'impuls de final de campanya, una vegada més, es podran assolir els objectius per ajudar als més necessitats. Enguany s'estan recollint fons per:

1) Programa de formació per a dones a Benín

2) Capacitació i formació d’agricultors en tècniques productives al Paraguai.

També es va informar del material disponible per a les escoles i de com és molt important que Mans Unides pugui transmetre el missatge de solidaritat en els centres educatius, com a font d'un progrés real que faci més igual i més just el nostre món.

Per altra banda, es va destacar la generositat de les llars catalanes i espanyoles en recaptar fons per la urgència amb què necessiten aliments i ajuda a la banya d'Àfrica (Somàlia, Kènia i Etiopia). Mans Unides ha aconseguit en pocs mesos recollir i enviar directament més de 1,6 milions d'euros, fet importantíssim per assegurar salvar vides. La situació és tan dramàtica que hi ha gent que mor de gana per no poder fugir de la sequera i la pobresa.

Al final de la jornada es va establir comunicació amb els responsables locals i es va encoratjar a ser aquestes gotes en l'oceà del món, tan necessàries per a col·laborar en la dimensió humana i religiosa que necessiten aquests germans nostres que han nascut o viuen en situacions molt desfavorables i complicades. Per ells és per qui treballa Mans Unides, seguint les recomanacions de Jesús.

Informa: Josep Àngel Colomés