Invitació a vetllar

Comencem un any litúrgic i més que mai se'ns crida a vetllar. Si haguéssim vetllat tots potser no estaríem retrocedint en l'anomenat estat del benestar i, potser, ara mateix, no hi hauria tanta gent que sofreix els efectes d'una crisi econòmica que només té uns responsables: nosaltres mateixos.

Sí, afortunadament no tots tenen responsabilitat per igual, però tots ens hem de mirar i corregir per tal de millorar la nostra actitud. Hem d'aprofitar aquests moments per ser més humils, per aprendre i per posar-nos al servei els uns dels altres.

La invitació d'aquest diumenge de Jesús, que ens proposa que vetllem, és una invitació a estar preparats sempre. Si la vida és un regal, no sabem quan ens cridaran a marxar i, per tant, hem de mirar d'estar atents a Déu i als altres, especialment els més necessitats i la nostra família i, sobretot, els membres que més sofreixen o estan sols.

Vetllar moltes vegades vol dir negar-se, vol dir experimentar un petit dolor per alleujar un dolor més gran de persones de la vora. En aquesta crida a la vetlla, tots hi estem cridats.

Que passeu un bon diumenge i ànims a tots!