En què ens canvia com a persones la nostra fe en Jesús

Avui he viscut el primer dia de preparació del curs Alpha que s'està gestant a la parròquia de Solsona. És un mètode iniciat als anys 1970 en una Església anglicana de Londres. D'aleshores ençà, aquest moviment ecumènic ha passat per molts països del món per anunciar Jesucrist d'una manera amable i propositiva, deixant total llibertat al qui s'acosta aquest curs.

El curs Alpha consta de tres mesos en què cada dijous es fa un sopar, s'escolta una conferència i es comenta. Molts han manifestat agraïment i han viscut de nou o per primera vegada, una fe sincera, joiosa i en comunitat.

Perquè... En què ens canvia com a persones Jesús? El canvi és radical. Passem de l'egoisme del voler, a la gràcia del donar, del donar-nos! Passem a tenir actituds fortes davant contradiccions importants. Passem a estimar en la dimensió de la creu, sabem perdonar més i millor. El cor se'ns omple d'alegria i el Parenostre pren un sentit més profund.

Jesús segueix canviant vides, ens segueix interrogant. El Déu fet home ens qüestiona. L'Esperit Sant segueix bufant.

Jesús és el camí, la veritat i la vida. Som uns privilegiats els que vivim aquesta fe joiosa. I si és joiosa, com no podem convidar des de la proposta, a persones del nostre entorn perquè facin un curs Alpha?

La parròquia de Solsona està vivint un nou ressorgir, l'amor de Déu cap a Solsona és gran, també manifestat especialment per la intercessió de la Mare de Déu del Claustre. Que Déu ens faci la gràcia de ser sants i de saber estimar com Jesús. I que l'Esperit Sant ens inspiri bondat i senzillesa per transmetre la joia de la fe.