Pregar i estimar, la felicitat de la persona a la terra

Sant Joan Maria Vianney va ser exemplar. Era tan bo que el pecat es pot ben dir que el va descobrir al confessionari. I era tan humil, que es feia petit perquè cresqués en ell la presència de Déu.

Feia dos propostes: pregària i sagraments. Deia: "Hi ha dues coses per unir-se a Nostre Senyor i assolir la salvació: la pregària i els sagraments. Tots els que han estat sants han freqüentat els sagraments i han elevat la seva ànima a Déu per mitjà de l'oració". I d'aquí en sorgeix la caritat. Pregar, primer, estimar, després. Sant Joan Maria, fruit de la caritat, va crear "La Providència", un centre per a nenes orfes.

Hi ha molts aspectes de la nostra vida que nosaltres sols no podem corregir. Però l'acció de l'Esperit Sant en nosaltres ens transforma. Per pregar, però, hem de ser pobres d'esperit. Hem d'estar buits, despresos, per poder-nos omplir de Déu. L'oració i els sagraments permeten que entri el combustible que ens fa falta per la nostra vida cristiana. Però si ja estem plens d'altres coses, com omplirem el dipòsit?