L'alegria de la missa diària

"El Senyor és a prop. No us inquieteu per res"

En diem missa perquè la celebració s'acaba amb "el comiat i enviament dels fidels (missio) per tal que compleixin la voluntat de Déu en la vida de cada dia" (CEC 1332).

La missa és el goig i la força. Si les obligacions ens ho permeten, fins i tot anar-hi diàriament, ens aporta un plus d'entusiasme per a la nostra vida quotidiana. Perquè és Jesús que ens dóna aquesta força. És l'Esperit Sant que santifica la nostra persona.

Qui té l'oportunitat d'anar a missa cada dia té l'oportunitat de carregar-se de combustible per fer el bé. Té l'oportunitat de purificar-se per fer el bé. Té l'oportunitat de rebre amor per donar-ne.

No podem donar allò que no tenim. Déu ens dóna el que ens fa falta. I recordar les paraules de sant Pau als cristians de Filips ens anima (Fl 4, 4-8): 

"Viviu sempre contents en el Senyor! Ho repeteixo: viviu contents! Que tothom us conegui com a gent de bon tracte. El Senyor és a prop. No us inquieteu per res. En tota ocasió acudiu a la pregària i a la súplica i presenteu a Déu les vostres peticions acompanyades d'acció de gràcies. I la pau de Déu, que sobrepassa tot el que podem entendre, guardarà els vostres cors i els vostres pensaments en Jesucrist. Finalment, germans, interesseu-vos per tot allò que és autèntic, respectable, just, pur, amable, lloable, tot allò que sigui virtuós i digne d'elogi."