Beata Anna Maria Janer vista per Mons. Novell

Xavier Novell Gomà. Bisbe de Solsona

BEATA ANNA MARIA JANER

02/10/2011

Dissabte vinent, el Cardenal Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants proclamarà beata la Germana Anna Maria Janer i Anglarill, fundadora de l’Institut de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, a la missa que tindrà lloc a la catedral de la Seu d’Urgell. L’endemà, celebrarem la tradicional missa d’acció de gràcies a l’església parroquial de Santa Maria de Cervera, ciutat natal de la nova beata.

Estem davant d’un fet històric. En primer lloc, perquè no hi havia fins ara, enmig de l’estol de sants i beats del s. XIX a Catalunya, cap fill de la nostra diòcesi. La beatificació de la Mare Janer acaba amb aquesta trista excepcionalitat. En segon lloc, perquè per primera vegada tenim l’oportunitat de viure una beatificació prop de casa, en particular, d’una religiosa que va conquerir la santedat arreu del nostre bisbat, durant els primers 60 anys de la seva vida, sobretot a Cervera, però també a través d’un servei admirable als malalts als Hospitals de Solsona i Berga i als Hospitals de Sang de la Valldora i la Boixadera.

Des de l’inici del pontificat del papa Benet, la celebració de les beatificacions ha retornat al lloc d’origen dels beats. El Papa es reserva només, a Roma, la celebració de les canonitzacions. Així doncs, tenim tots l’oportunitat de participar en un moment únic de la nostra Església diocesana, la beatificació d’una germana nostra, d’una filla de Cervera, que esdevé universal a causa de l’exemplaritat de la seva vida cristiana.

Molts, però, no deveu saber res de la vida de la nova beata. Us proposo que aprofiteu l’avinentesa d’aquest gran esdeveniment per a descobrir-la. Jo mateix us oferiré la setmana vinent un breu escrit sobre la seva figura, però a més, el cap de setmana vinent a la Seu d’Urgell i a Cervera segur que hi haurà l’oportunitat d’adquirir alguna de les seves biografies.

**************

Formació internet:

Una formació per aprendre i entendre com fer funcionar un negoci per internet. És genial. 14 dies gratis de prova per aprendre. I si vols més, pagues una quota mensual d'aproximadament poc més d'1 euro al dia.


En aquest enllaç hi trobaràs un enllaç per tal d'obtenir, deixant les teves dades, una formació gratuïta durant 14 dies: http://bit.ly/14diesgratis