Vianney: "Fora de Déu, res no és sòlid"

"La vida, passa; la fortuna, cau; la salut, es destrueix; la reputació, és atacada. Anem com el vent. Tot va ràpid, tot es precipita" (Sant Joan Maria Vianney).

L'humil sant d'Ars dóna lliçons de vida cristiana des de la humilitat. En un moment en què tant es parla de valors líquids i de valors sòlids, de societat líquida i de societat sòlida, Vianney diu: "Fora de Déu, res no és sòlid".

"Sense l'Esperit Sant som com una pedra del camí. Agafa amb una mà una esponja xopa d'aigua i amb l'altra una pedra; apreta-les igualment. No sortirà res de la pedra, i de l'esponja veuràs sortir l'aigua en abundància. L'esponja és l'ànima plena de l'Esperit Sant; i la pedra és el cor fred i dur on l'Esperit Sant no viu" (Vianney).

Per això, ja només començar el dia, el sant rector d'Ars proposava fer aquesta pregària d'oferiment:
"Vull treballar per tu, Déu meu. Em sotmetré a tot allò que m'enviïs! M'oferiré en sacrifici. Però Senyor, no puc fer res sense Tu, ajuda'm!".

No podem portar una vida santa sense l'ajuda de Déu. I no podem voler una vida santa sense humilitat. Vianney, per animar a viure santament deia: "Els sants tenien un bon cor, un cor líquid", en el sentit que no eren durs com una pedra, insensibles. Just el contrari, els sants s'adapten com el líquid a cada persona amb la qual estan.