Èmfasi en l'Eucaristia

Pensaments del rector d'Ars, sant Joan Maria Vianney, sobre la Santa Missa:

"El bon Déu, que sempre es dóna en el sagrament del seu amor, ens ha donat un desig enorme i gran que solament Ell pot satisfer. Al costat d'aquest bell sagrament, som com una persona que morta de set, es troba al costat d'un riu; només hauria d'acotar-se per beure. Som com una persona que es queda pobra però que es troba juntament a un tresor; només hauria d'estirar la mà!"

"No hi ha res tan gran com l'Eucaristia. Poseu totes les bones obres del món davant d'una comunió ben feta: serà un un gra de pols davant d'una montanya!

Si poguéssim comprendre tots els béns que comporta la santa comunió, no faria falta res més per acontentar el cor de l'home... l'avar no correria darrere dels tresors, ni l'ambiciós darrere la glòria; cadascú abandonaria la terra, es treuria la pols de sobre i aniria volant cap al cel."

"El que combrega es perd en Déu com una gota d'aigua en l'oceà. No se'ls pot separar. Quan acabem de combregar, si algú ens digués: Què porta vostè a casa?, podríem respondre: Porto el cel. Un sant deia que som portes de Déu. És veritat, però no tenim prou fe. No comprenem la nostra dignitat. Sortint de la taula santa, som tan feliços com ho haguessin pogut ser els Reis Mags si s'haguessin pogut endur el Nen Jesús".