Més optimisme, per favor, ens recomana Jordi Mercader

Em va fer molta gràcia quan, entrevistat per Buenafuente, a Emilio Duró l'anomenaven "Optimista bien informado". Avui, a el Periódico, Jordi Mercader, en l'article "Una mica d'optimisme, per favor", diu: "Ningú escolta ningú, però algú hauria de prestar atenció a Zapatero. El que diu i fa s'assembla molt al que farà i dirà Rajoy si guanya les eleccions. La gran diferència serà que llavors la maquinària mediàtica de la dreta pontificarà que ja tot va bé. I serà tan cert com ara".

I ressalta que el món creix al 4,5% cada any, "cosa que implica que hi ha una demanda per satisfer els mercats emergents". Per tant, Jordi Mercader afirma que cal apostar per l'exportació i aprofitar que, com diu Joan Trullén, "Espanya és, junt amb Alemanya, dels pocs països que no han perdut competitivitat exterior, i compta amb sectors amb una gran vitalitat com l'automòbil, la química, la farmàcia, la construcció maquinària i el turisme".

Hi podríem afegir, en coses que van pel bon camí, la música del nostre país. En un exquisit article publicat al Regió-7 d'avui, el poeta Carles Duarte enumera el munt de discs en català que estan reeixint gràcies a la bona resposta de públic i al talent emprat en tals treballs. A més, destaca la figura de Lluís Gendrau com a complement perfecte d'aquesta ebullició creativa: "No podem entendre aquesta vitalitat encomanadissa sense la labor del Grup Enderrock, amb Lluís Gendrau al capdavant, i les seves revistes Enderrock, Sons de la Mediterrània i Jazz que s'han convertit en referències fonamentals en els seus respectius camps musicals, com probablement ho serà el nou projecte 440Clàssica, que eixampla l'àmbit d'acció d'Enderrock cap a un sector ben actiu".

En definitiva, gràcies a Déu i a l'esforç de molts, no tot va malament. També vam constatar, ahir, en l'informe de Càritas Solsona, que si bé és cert que la crisi s'està aguditzant en sectors de la societat, també ho és que la solidaritat ha crecut proporcionalment. Per tant, malgrat tot i malgrat el dolor de molta gent, hi ha signes esperançadors que també cal explicar i exposar. José Carlos Diez, tanca el seu article a El Periódico d'avui d'aquesta manera: "Ahir vaig tenir un somni i era un relat de futur que tornarà a il·lusionar els ciutadans amb el projecte europeu. Ànims, que podem".