25 de maig, dia d'Àfrica

· Els joves seran els encarregats de fer realitat els somnis d'Àfrica

· Més del 60% de la població africana té menys de 24 anys

· En 2010 Mans Unides va recolzar en Àfrica 246 projectes per import de 18.4 milions d'euros

"Àfrica sempre està relacionada amb la guerra, la malaltia, la corrupció i la pobresa i això és un problema. Mentre no canviem la imatge d'Àfrica, com podem demanar als nostres joves que s'esforcin si aquesta és la forma en la qual el món els coneix?".

Les paraules de Dambisa Moyo, economista zambiana autora del llibre "Ajuda morta", són una invitació a la reflexió i una denúncia de l'actitud que tenen cap als països africans tant les nacions que envien a Àfrica les seves ajudes econòmiques sense preocupar-se de la destinació d'aquests fons, com els propis governs receptors, que en molts casos, es converteixen en nius de corrupció que alimenten a una classe elitista i mantenen en la pobresa a la majoria de la població.

El 25 de maig, Dia d'Àfrica, és una gran oportunitat per reivindicar una altra imatge d'un continent font de recursos naturals i humans i, sobretot, ple de dignitat.

A Mans Unides sabem que l'esperança d'Àfrica, el somni d'aquest gran continent ple de possibilitats de futur, radica en els seus milions de joves i a ells dediquem gran part dels nostres esforços.

Els 246 projectes de desenvolupament que recolzem en el continent africà tenen a les dones i als joves com a principals destinataris perquè el veritable desenvolupament, el que permet sortir al continent de la pobresa, està en ells.

Els projectes de Mans Unides es pensen, es creen i es desenvolupen comptant amb els africans, amb les necessitats que ens manifesten i, sobretot, amb el seu esforç i el seu treball; perquè Àfrica necessita inversions que fomentin l'ocupació, que creïn riqueses i benestar per a tota la població.

"Aquestes persones, diu Dambisa Moyo, necessiten treball o tindrem un continent de pirates o de gent jove sense oportunitats. És de vital importància que la gent entengui que els africans volen el mateix que volen els occidentals".

Per això, a Mans Unides, oferim absoluta prioritat a la formació de dones, a la formació de joves, a la creació de microempreses a través de microcrèdits, a la creença absoluta en l'ésser africà, en els seus valors, la seva gran força creativa i en la seva dignitat.

Àfrica no necessita paternalismes, Àfrica reclama acció.

PROJECTES DE MANS UNIDES A L’ÀFRICA

Total de projectes: 246 Importa total: 18.423.945,79

Agrícoles 19 Import: 6.529.492,59

Educatius 113 Import: 6.006.857,92

Sanitaris 67 Import: 3.882.092,28

Socials 15 Import: 969.475,00

Dona 32 Import: 1.036.028,00