Mons. Xavier Novell al Facebook! I les parròquies?

Segur que ja hi ha parròquies al Facebook. Segur que Mons. Xavier Novell anirà actualitzant el seu Facebook. Segur que l'Església s'esforça per entrar en els nous móns de la comunicació. Felicito totes les iniciatives.

Quantes accions fa la parròquia cada setmana envers els marginats i per tal de donar a conèixer la Bona Nova de Jesús! Moltes, sens dubte. Però penso que a vegades li falla la comunicació en el sentit de què no té un responsable de comunicació i, per extensió, un equip de comunicació. Sí que té un full parroquial però no té, en general, un facebook o un bloc o un servei de notes de premsa per donar a conèixer la multitud d'iniciatives, canvis pastorals, etc., al conjunt de la societat i a persones concretes.

Penso que la comunicació és bàsica i important. No com a propaganda sinó com a servei i com a proposta. Que la parròquia tingui canals per informar més enllà del full parroquial no només em sembla necessari avui, sinó imprescindible. El primer pas l'han anat fent els bisbats, que tenen cada vegada més bons equips de comunicació. Però, seria possible que les parròquies, amb joves i potser al voltant d'un comunicador professional, tinguessin una millor comunicació amb els feligresos, amb la societat i amb els mitjans de comunicació? Sí, segur que sí i d'alguna manera ja s'està fent, s'està avançant. Però encara és massa estranya la figura d'un responsable de premsa en una parròquia i segur que moltes persones viurien amb alegria aquesta tasca.

Penso que hi ha molta feina per fer i que és apassionant anunciar i explicar Jesucrist, Aquell que et canvia la vida i que te la fa veure d'una altra manera. Qui com Jesús? Anunciar l'Evangeli és una tasca urgent ja que molts o no el coneixen o bé l'han oblidat, però el necessiten, el necessitem. Convido i proposo a les parròquies a tenir un responsable de premsa i un equip de premsa al seu voltant. Segur que molta més gent s'engrescaria a col·laborar amb la parròquia.