Mans Unides celebra el dia del dejuni voluntari a Bellpuig



11 de febrer, dia del Dejuni Voluntari. A Bellpuig, com ja és tradició, també es va celebrar organitzat pel grup local de Mans Unides.

Un nombrós grup de voluntaris, col·laboradors i persones sensibilitzades amb el Tercer Món es van aplegar, enguany, en una de les petites joies amb que compta Bellpuig, la Sala del Castell, per compartir un auster sopar en solidaritat amb els més pobres. Donem gràcies, doncs, a l'Ajuntament per cedir-nos aquesta majestuosa sala, confortablement climatitzada i il·luminada.

La vetllada serví per agrair a tothom la seva col·laboració i fidelitat, any rere any, perquè els projectes del 2010 són ja una realitat. A més s’informà que les ajudes recollides l’any passat i destinades a Haití també s’han transformat en projectes que s’estan portant a terme.

Al mateix temps es va comunicar que en la campanya 2011 Mans Unides treballarà per ajudar a aconseguir un dels Objectius del Mil·lenni, concretament el nº 4: reduir la mortalitat infantil. Per això, la Delegació de Solsona s’ha proposat per aquest any un projecte a Benín de formació per a dones en nutrició i salut neonatal per intentar reduir la mortalitat infantil en aquesta zona i un altre al Paraguai per capacitar i formar agricultors en tècniques productives.

Havent sopat, la germana Pilar Garriga impartí una xerrada sobre la realitat de Bolívia on hi treballà durant 22 anys de forma admirable per ajudar al desenvolupament d’una de les zones més deprimides d’aquest país. El seu testimoni va fer evident la necessitat de col·laborar per a construir un món més just per a tots els homes i dones. Tots en som responsables i tots hi podem fer alguna cosa!.

Mans Unides