Mans Unides Solsona celebra una trobada per l'esperança





La trobada va comptar amb un bisbe proper, Mons. Xavier Novell

Mans Unides Solsona.- Amb l’arribada del nou any als voluntaris de MANS UNIDES ens toca fer balanç de la campanya 2010 i engegar la de l’any 2011. Per tot això, el dissabte 22 de gener tingué lloc al Club Catalunya Caixa de Bellpuig la trobada anual de voluntaris. Amb una assistència de mes 70 persones.

Tots ens vam felicitar ja que els projectes que ens vam proposar portar a terme l’any passat ja són una realitat:

1) Programa de lluita contra la SIDA en un hospital del Camerun
2) Ampliació d’una escola de primària a Angola
3) Millorament de la productivitat en zones camperoles indígenes extremadament pobres de Guatemala
4) Construcció d’una aula en una escola de primària a Nigèria
5) Portar aigua potable a una zona rural desassistida de Burundi.

Des d’aquí volem donar les gràcies a tothom ja que entre tots ho hem aconseguit.

Enguany, la campanya de MANS UNIDES està centrada en el quart Objectiu del Mil·lenni: reduir la mortalitat infantil. En la mesura en que aconseguim reduir els nivells de pobresa, analfabetisme, malalties i desnutrició, disminuirà la mortalitat infantil.

No cal dir que MANS UNIDES reclama als poders públics la responsabilitat i el compromís de protegir de forma especial als més indefensos: els infants.

Els projectes que la delegació de Solsona s’ha plantejat per l’any 2011 són:
1) Programa de formació per a dones a Benín
2) Capacitació i formació d’agricultors en tècniques productives al Paraguai.

Durant l’assemblea de dissabte, la M. Lluïsa Sallés de Berga, una voluntària molt activa, ens va donar testimoni, precisament, de la situació dels indígenes i camperols al Paraguai. Les seves emotives vivències donen fe de la necessitat de treballar per un món més just.

La reunió va comptar també amb la col·laboració de Mn. Alfons que amb la seva intervenció ens va fer reflexionar sobre el món real i el món virtual en que tots, qui més qui menys, hem anat creant i introduint. Un virtualisme insensat que moltes vegades ens allunya de la cruel veritat del món real.

Cap al final de la trobada ens vam veure complaguts amb la presència del nostre Sr. bisbe Mns. Xavier Novell, el qual de forma planera i agradosa va compartir una bona estona de convivència amb tots els que encara quedàvem a la sala. Alhora ens vam veure reconfortats per les seves paraules encoratjadores que ens van engrescar a treballar amb nous ànims, al costat de Mans Unides, ens les tasques de fer el be i ajudar a sortir de la dramàtica situació que estan patint arreu del món molts germans nostres.

Esperem que l’any 2011 puguem dur a terme els nostres projectes i que ajudem a reduir l’esfereïdora xifra de 24.000 morts infantils diàriament al món. Tal com diu el lema de la nova campanya “El seu demà és avui”, no podem esperar. El futur dels nens és avui. És avui que cal fer i treballar, és avui que cal donar un cop de mà, és avui que cal col·laborar. Sense aquest avui no hi ha demà. És la nostra responsabilitat. Obrim els ulls al món real!