Pregar: discernir la voluntat de Déu i aconseguir constància per complir-la

El compendi del catecisme (núm. 591) explica:

És per mitjà de la pregària que podem "discernir la voluntat de Déu" (Rm 12, 2) i obtenir "la constància per complir-la" (He 10, 36).

Per això Mons. Xavier Novell diu: "L'oració em sosté". La pregària és tan capital en la vida cristiana que, sense ella, la nostra fe es va dilueix. Per això tots els sants han estat exemples de pregària i gràcies a ella han fructificat.

Alguns poden dir: Com pregar? És bonic conèixer i pregar la litúrgia de les hores, o el mateix Rosari, o l'Àngelus, o el Parenostre, o meditar l'Evangeli o adreçar-nos al Pare amb confiança filial. Però no hi ha res més gran que viure l'Eucaristia.

Sempre és bon moment per pregar. I la nostra inclinació al pecat, la força del Maligne, sempre malden per allunyar-nos de la pregària i de la virtut. En definitiva, per allunyar-nos de Déu i de la fe. Per això, Jesús va dir "vetlleu i pregueu en tota ocasió".

Avui voldria pregar especialment pel Pepe Rodríguez, el Saule del nostre temps, que persegueix i ataca la nostra Església tan com pot. Potser algun dia li passi semblant a sant Pau i es converteixi en apòstol:

Quan Saule arribava prop de Damasc, de sobte l'envoltà una llum fulgurant que venia del cel. Va caure a terra i sentí una veu que li deia: -Saule, Saule, per què em persegueixes? Ell preguntà: -Qui ets, Senyor? Li respongué: -Jo sóc Jesús, el qui tu persegueixes. (Fets dels Apòstols -cinquè llibre del Nou Testament-, capítol 9, versets del 3 al 5)