P. Josep M. Recasens: "L’alegria més gran que podem tenir és saber que Déu és amb nosaltres i que està a favor nostre"

"Saber-nos estimats per ell, sempre i en tot lloc, és la font de la màxima joia i de la pau més benaurada" (P. Recasens, monjo de Poblet)

"La millor experiència de la nostra vida". Així definia el nou bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, la trobada personal amb Jesús. La millor experiència. Sí, a voltes es cerca en altres indrets. Però resulta que no hi acaba de ser, no és prou gran l'alegria, falta alguna cosa... I és llavors quan en un instant de la vida, un s'adona que la veritable felicitat, la profunda alegria, està en sentir que som estimats per un Déu proper, que s'ha fet home com nosaltres, que ha patit com nosaltres i que s'ha fet petit per nosaltres.

Els nostres pecats, els nostres mals viaranys s'esvaixen en conèixer i viure l'amor de Jesús. Però només la constància d'aquest amor, malgrat les sequedats que hi pugui haver, permeten el fruit precís i concret de l'Amor de Déu a través de nosaltres.

I paradoxalment, quan ens sentim dèbils és quan som forts en Crist, quan som pobres en l'esperit, som rics en l'amor que ens arriba del Senyor.

Senyor, si existeixes, et vull conèixer. Aquesta és la pregària per començar a conèixer Jesús i per iniciar-hi una relació d'amistat. Si existeixes, et vull conèixer... És aquesta actitud, sense la qual, no podem tirar endavant en la recerca de la "millor experiència de la nostra vida".