Mons. Xavier Novell primeres paraules pels capellans ja ordenat bisbe: "Deixeu-me ser el vostre amic. Us demano un vot de confiança"

(Foto: Lluís Closa)

Mons. Xavier Novell, en les seves primeres paraules un cop ja ordenat bisbe i al final de la celebració, s'ha dirigit als capellans de la diòcesi dient-los que volia ser com Jesús amb els seus deixebles: no us dic servidors, us dic amics. "Deixeu-me ser el vostre amic. Us demano un vot de confiança. Sumem els nostres esforços en l'evangelització. Ens uneix el més important, només ens separen coses petites".

Ja al migdia, en la roda de premsa, responent a la periodista de TV3, Mons. Novell ha explicat que "estaré amb els capellans, a compartir il·lusions i sofriments, a treballar amb ells. Ens uneixen tantes coses i ens diferencien tan poques, que ens entendrem".

La relació amb els propis capellans de la diòcesi és un fet que preocupava i molt al seu pare, que de seguida va afirmar, que estaria al costat dels capellans com un pare.

En la celebració l'arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol ha dit al nou bisbe: "T'animo Xavier a no tenir por".

Significatives i boniques han estat les paraules del nunci, Mons. Renzo Frattini, que en dirigir-se a Mons. Novell ha recalcat que havia de ser com Sant Francesc Xavier: mans i humil. L'ha exhortat a seguir treballant en la nova evangelització i a mantenir el bisbat unit pel bé comú.

Mons. Lluís Ladaria, qui va dirigir la tesi de Mons. Novell i qui ha ordenat el nou bisbe, l'ha animat a ser servidor de tots.

Mons. Novell, en les seves paraules ha donat les gràcies a tothom, s'ha recordat amb gratitud del seu predecessor, Mons. Jaume Traserra, s'ha dirigit als infants i als joves i com a colofó ha animat a pregar per les vocacions i a lliurar el cor a Crist: La millor experiència de la nostra vida.

Ha estat un dia emotiu ja que feia 90 anys, des de l'ordenació episcopal del bisbe Valentí Comellas (natural de Casserres, al Berguedà) que no s'ordenava un bisbe a Solsona. Mons. Xavier Novell, per tant, que des d'avui aportarà nova il·lusió a la diòcesi, noves ganes de presentar Jesús, el Senyor, l'amic, el nostre salvador.

Avui un servidor he tingut la sort de retransmetre l'Eucaristia d'ordenació episcopal juntament amb l'Ignasi Miranda per Ràdio Estel, Ràdio Principat i Solsona FM. Dono gràcies a Déu per haver-me concedit un dia de joia i d'haver sentit de molt a prop i molt endins l'amor de Jesús cap a la humanitat.

En un dia com avui, de joia, no podem pas oblidar els malalts, els empresonats, els que viuen en precàries condicions, els tristos, els que se senten sols, els que no tenen una vida digna, els que viuen en l'esclavitud del vici... Per tots ells, us preguem Senyor, perquè els ajudeu i, nosaltres, els cristians, sapiguem ajudar-los i estimar-los tal com Vós ens estimeu.