Jaume Clavé: "La fe que vàrem abandonar, ara, al cap d'uns anys, torna a resplendir"

Jaume Clavé i Cinca (Sanaüja, 1947) ha publicat el llibre "Tornar a creure en dos dies" (Nord-est llibres)

El llibre no pot ser més explícit. Si parla de tornar a creure, de tornar, és que ja s'havia fet en alguna ocasió. Molts van perdre la fe però ara tornen. Per què? El Jaume m'ha explicat que, després de 40 anys de desert espiritual, ara és l'hora de la tornada, de tornar a creure i, si fa falta, de tornar a creure en dos dies. La gent és lliure de fer-ho o no, però la proposta del Jaume en aquest llibre, és de tornar-hi, tornar a l'Església per la mateixa porta d'on es va marxar.

Alguns ja han tornat. Ho veiem en persones que ara tenen entre 40 i 70 anys que, després d'anys d'abandonar la pràctica religiosa, tornen entusiasmats a celebrar i a practicar la fe que de petits els havien ensenyat. Troben el recer adequat en aquell lloc que van abandonar: l'Església. Curiosament l'Església, malgrat els defectes que pugui tenir i hagi tingut al llarg de la història.

Per tant, a qui pot interessar un llibre com aquest? En primer lloc a aquells que fa molts anys van perdre la fe i ara estan en recerca. Potser aquest llibre els pot donar algunes claus per tornar a creure si ho desitgen. En segon lloc, pot interessar a aquelles persones que els interessa la fe catòlica en profunditat. El Jaume aborda temes d'actualitat com la confessió i la sexualitat o altres temes centrals de la fe: la divinitat de Jesús, en la resurrecció, la pregària, etc. I en tercer lloc pot interessar als amics i coneguts del Jaume, que poden veure-hi molt d'experiència i de saber en aquest volum, un llibre que els pot ajudar a reflexionar.